Friday, March 30, 2007

En kul grej!

Nu när man ska bygga såhär stort så måste man ju ha visitkort!


Så idag kom dessa i brevlådan, mycket snygga! :)






Huset kommer vecka 40!!


Nu är det satt datum till husleverans. Vi var till Fiskarheden och gjorde klart allting utom kök. Mycket att hålla reda på så som färg på tegel, plåtdetaljer, hängrännor, fönster, dörrar, trapp mm mm men allt gick bra och det beror väl på att vi är så pålästa och vet hur vi vill ha det!

Nu ska vi boka en tid hos köksarkitekten för att gå igenom hur vi vill ha det där!


Huset kommer vecka 40 och garaget kommer vecka 34! Det ska bli perfekt att smälla upp garaget först så vi kan ha det som förråd under byggtiden !


Ha det gott i solen!

Sunday, March 18, 2007

1048 st besökare!!

Vi måste säga det igen men det är mycket roligt med alla som läser!
På mindre än en månad har vi haft 1048 st besökare!! Vi hoppas intresset håller i sig och vi lovar att försöka hålla bloggen vid liv med intressant läsning!

Wednesday, March 14, 2007

Bygglov & bygganmälan!

Nu händer det grejer! Vi har fått alla papper kommunen behöver för att söka bygglov & bygganmälan. Nu på torsdag 15/ 3 har vi bokat möte med han som ska vara våran kvalitetsansvarig, min pappa är bekant med honom och han bor precis i vårat nuvarnade område så det är ju ingen nackdel! Vi behöver hans underskrift innan vi kan skicka in papperna sen är det bara och vänta!

Thursday, March 8, 2007

Placering hus & Ritningar


Idag 8/3 var vi till FH (Fiskarheden) med våran nybyggnadskarta. Vi placerade in hus + garage där vi vill ha det. Så nu skall dom skriva iordning bygglovsansökan och den skall vi få nu på fredag eller senast på måndag. Sen är det bara att åka ner till stadsbyggnadskontoret för att lämna in bygglovsansökan!



Vi gick även igenom lite ritningar på huset och det kommer ungefär bli såhär när det blir klart!



Utvändigt, har ändrat lite fönster mm




Invändigt



Sist men inte minst, Garaget !

Wednesday, March 7, 2007

Toppeffekt på hus.

Vid nybyggnation använder man sig av husets toppeffekt för att beräkna hur stor värmepumpen måste vara. Om man inte vet toppeffekten (t.ex. om huset inte är helt färdigritat) kan man göra en överslagsberäkning utgående från ytan och en faktor för watt/m2Ytan vet man, huset vi skall bygga är ca 170 m2 .Faktorn har typiskt värden från 40 till 60. Faktorn 40 kan användas för bra isolerade hus, normala fönsterytor, syd- eller mellansverige. Med sämre isolering, större fönsterytor, lägen i norra Sverige stiger faktorn upp mot 60.
Låt oss anta att vi väljer faktorn 50 eftersom vi skall bygga i dalarna . Vi mutiplicerar nu ytan med faktorn, 170*50 = 8 500W =8,5kW som då är husets uppskattade toppeffekt och vi bör då ha en pump på 8kW !

Thursday, March 1, 2007

Värmepump + forum



Håller på att kika på detta med värmepump, hittade adressen till detta forum som är mycket bra när det gäller pumpar!


Jag har kommit fram till att vi skall ha bergvärme. Det mesta lutar åt
att det kommer att bli en Thermia Diplomat TWS!



Det känns mycket bra att man är på det klara även med denna fråga då
det är en djungel att ta sig igenom när det gäller värmepumpar!